Epoxy gulv

Et epoxy gulv giver et slidstærkt gulv, som er let at vedligeholde

Hvad er epoxy?

Epoxy består af to komponenter, en base ”harpiks” og en hærder ”acceleratoren”. Kombinationen af disse to giver en tokomponent lim, som er utrolig stærk og derfor har epoxy fundet indpas i mange forskellige sammenhænge som forstærkende bindemiddel i bl.a. gulvbelægninger eller maling.

Det er vigtigt at forstå forskellen mellem en epoxygulvbelægning og en epoxymaling!

Hvad er et epoxy gulv?

Epoxy gulv er typisk den form, for gulvbelægning, som vi udfører. Epoxygulvbelægning består af ren epoxy, som en del i en systembelægning, der bygges op i flere lag. Sådan et system starter typisk med en epoxyprimer og alt efter system og krav til styrke, bygges det så op i flere lag med epoxy og ofte også kvartssand.

Alt efter krav til lagtykkelse kan man rulle eller spartle disse lag ud, men oftest vil man bruge en spartel, da epoxydelen er mere tyktflydende. En rullet epoxybelægning giver tynde lag og en spartlet giver tykkere og stærkere lag – heraf afspejles også forskellen i pris og kvalitet.

Selve udførelsen af en epoxygulvbelægning kræver oplærte gulvlæggere. Hærdningstiden, det man i fagsprog kalder for ”potlife”, er meget kort og har man ikke den rette erfaring så risikerer man, at blandingen af de to komponenter når at hærde inden man får den lagt ud. Spartling og afsanding med kvartssand kræver også det rette håndelag for en korrekt opbygning af de forskellige epoxybelægningssystemer.

Epoxy til epoxygulvbelægning er ikke fortyndet med vand og vil derfor have den samme ”fylde” i hærdet tilstand, som når man påfører det.

Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling er fortyndet med vand. Det hærder ikke så hurtigt og er derfor nemmere at arbejde med, også for den private bruger. Epoxymaling rulles ud på overfladen og det giver sig selv, at man ikke kan opnå den samme styrke, som ved epoxybelægning. Har man et slidt gulv med huller, så vil man kunne se det selvom man har malet med epoxymaling.

Vandet i epoxymalingen vil fordampe, så den påførte mængde svarer ikke til den mængde man har efter hærdning. Typisk vil man rulle med epoxymaling min. 2 gange.

Vi anbefaler kun epoxymaling til gulve med meget lidt belastning/trafik.

Hvor udfører vi epoxy gulve?

Det korte svar er – i hele landet. Faktisk udfører vi også i udlandet. På Grønland, I England og Tyskland har vi bl.a. lavet epoxybelægninger.

Du finder vores sælgere på vores kontaktside. Du kan også ringe på 70 26 76 67 eller benytte vores kontaktformular.

Ofte stillede spørgsmål

Støvbinder er en vandopløst epoxy som sprøjtes ud i et meget tyndt lag over et betonunderlag for at binde betonstøv til underlaget. En støvbinder er gennemsigtig. Der er ikke nogen nævneværdig slidstyrke i en støvbinder.

Typisk vil man lave epoxybelægninger oven på et underlag af beton. Epoxybelægning er en flydende fugefri belægning og derfor vil den løbe ned i eventuelle huller og revner.

Epoxybelægningen er ikke revneoverbyggende. Opstår der revner i undergulvet, så vil der også opstå revner i epoxybelægningen. Eventuelle revner i undergulvet kan lukkes med epoxymørtel inden man starter på selve belægningen.

Hvis underlaget består af andet materiale end beton, så er det en god idé, at kontakte en fagperson for en vurdering af om det er egnet til en epoxybelægning.

Den epoxy som vi bruger, er ikke tilsat opløsningsmidler. Det vil sige, at der ikke afgives farlige dampe under brug eller efter hærdning. Vores medarbejdere skal derfor ikke bære maske ved udførelse af epoxyarbejde.

Til gengæld kan epoxy godt fremkalde allergi og er derfor klassificeret som farlige stoffer. Allergi kan forekomme som eksem og derfor skal vores medarbejdere bl.a. have handsker på, når de arbejder med vores epoxyprodukter.

Prisen på et epoxygulv afspejles af mange forskellige faktorer såsom, antal m², hvilket system der bruges, om der er mange små rum eller store rum, undergulvets beskaffenhed m.m.

Derfor kan vi ikke angive priser på vores hjemmeside, men vi kan altid tilbyde en gratis vurdering af din gulvopgave. Vores konsulenter, som dækker hele landet, kører gerne ud og besigtiger det gulv, som der er tale om og herefter fremsender de et uforpligtende tilbud.

Det korte svar er ja, hvis man holder sig til at male med epoxy. Ønsker man de stærke gulvløsninger, som vi laver til industrien, værksteder m.m. så kræver det en erfaren gulvlægger. Disse gulvløsninger er bygget op i flere forskellige lag og meget ofte tilført kvartssand.

Det som oftest går galt er i selve blandingen af de to A og B komponenter. Enten laver man et forkert blandingsforhold eller så får man blandet for meget. Blander man mere end man kan nå at udlægge inden det begynder at hærde, så er det umuligt at lægge ud på gulvet.

Så det kræver erfarne gulvlæggere for at lave et ordentligt epoxy gulv.

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter