Industrigulve

Industrigulve i epoxy eller polyurethan

Industrigulve

Gulve i industrien er ofte udsat for ekstreme belastninger og det gør sig gældende, at et dårligt vedligeholdt gulv har indvirkning på det daglige arbejde og arbejdsmiljø.

Der er god økonomi i at vælge et epoxy gulv eller et polyurethan gulv når vi snakker gulve til industrien. Hvilken type af de to belægninger, man skal bruge afhænger af, hvilken form for industri der er tale om. Et gulv som bliver udsat for ekstreme belastninger fra kemikalier eller termisk stress, kræver en helt anden belægning end et gulv, som kun udsættes for mindre trafik eller mekanisk belastning.

Huller eller revner i gulvet kan være farlige for medarbejderne. Det kan også medføre problemer med at overholde regler for arbejdsmiljø, hvis man ikke løbende vedligeholder sine gulve og derfor gælder det om, at man fra starten vælger det rigtige gulv.

Epoxy gulv i industrien

Et 2-lags eller 3-lags epoxy gulv vil opfylde langt de fleste behov for at stærkt og vedligeholdelsesnemt industrigulv. De er stærke overfor mekanisk belastning, stød og slag samt mange kemikalier, som måtte blive spildt på gulvet.

Samtidig har de en skridhæmmende overflade som gør det mere sikkert for medarbejderne at færdes til fods i områder, hvor der kan være spildt vand eller kemikalier på gulvet.

I levnedsmiddelindustrien har vi ofte brugt vores Compakt Epoxygulv som med sin maskinglattede overflade gør det nemt at rense gulvet efter spild fra dagens produktion. Gulvet har dog nogle begrænsninger ved termisk belastning eller ved høje syrekoncentrationer.

Polyurethan gulve som industrigulve

Oftest bruger vi polyurethan belægninger til industrigulve, hvor man har meget høje krav til rengøring. Det kan være i fødevareindustrien, hvor man rengøring udføres med vand ved meget høje temperaturer eller den kan være i produktioner, hvor der arbejdes med kemikalier, som har meget høje syrekoncentrationer.

Her er der kun en type gulv, som kan leve op til de strenge krav, der stilles og det er Hewikut PU Screed belægningen. Denne belægning tåler kortvarigt helt op til 130°C ved 9mm tykkelse.

Du kan læse mere om polyurethangulve her.

Udføres på kort tid

Gulvene kan alt efter størrelse udføres på meget kort tid. I industrien er det meget ofte vigtigt, at produktionen ikke skal lukkes ned unødvendigt. Vi arbejder for det meste i weekender og på helligdage og kan med opstart fredag nå at lave de fleste industrigulve hen over en weekend.

Ønsker du mere generel information om epoxygulve, så kan du læse med her.

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter