Standard Kvarts Epoxygulv

Standard Kvarts Epoxygulv er den populære 2-lags epoxybelægning

Anvendelsesområder for Standard Kvarts Epoxygulv:

Standard Kvarts Epoxygulve er et 2-lags gulv, som er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig stilles krav til en god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne.
Standard Kvarts Epoxygulve er en 2-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade.

Velegnet til:

  • Lager / køregange
  • Hangarer – Værksted / produktion
  • Fødevareindustri
  • Varemodtagelser / ramper m.m

Læs mere om epoxy og epoxy gulv her.

Systembeskrivelse for Standard Kvarts Epoxygulv:

Standard kvarts er en fugefri epoxybelægning til gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag af klar epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvartssand og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent pigmenteret epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 1 til 2 mm. Standard kvarts kan leveres forskellige grader af skridsikkerhed. Standardfarve er RAL 7040. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber

Kemiske:
Standard kvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt velegnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Standard kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk.

Termiske:
Standard kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 70 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen:

Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnå optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning og udbudstekst for Standard Kvarts Epoxygulv:

Pigmenteret epoxybelægning med skridhæmmende overflade:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, påstrøget kvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat, let nopret
Skridhæmmende overflade
Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: 1,0 – 2,0 mm

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter