Allround Kvarts Epoxygulv

Det super stærke 3-lags Allround Kvarts Epoxygulv

Anvendelsesområder for Allround Kvarts Epoxygulv:

Allround Kvarts Epoxygulve er et 3-lags gulv, som er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig sættes krav til god modstandsdygtighed overfor kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne.
Allround Kvarts Epoxygulve er en 3-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade.

Velegnet til:

  • Lager / køregange
  • Parkeringshuse
  • Værksted / produktion
  • Næringsmiddelindustri
  • Varemodtagelser / ramper m.m.

Læs mere om det stærke epoxy gulv her.

Systembeskrivelse for Allround Kvarts Epoxygulve

Allround kvarts er et fugefrit belægningssystem for gulv i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag med selvudjævnende epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvarts- eller specialsand (Dynagrip), og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 2 til 4 mm. Allround kvarts leveres i standardfarven RAL 7040 og med forskellige grader af skridsikkerhed. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber

Kemiske:
Allroundkvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt godt egnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Allround kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk. Belægningen leveres i flere varianter m.h.t. hårdhed/elasticitet, og kan ved brug af specialsand (Dynagrip) som tilsætningsmateriale opnå ekstrem god slidstyrke.

Termiske:
Allround kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 70 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen

Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget skal ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerendevaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for opnåelse af optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning og udbudstekst for Allround Kvarts

Epoxybelægning
Pigmenteret epoxybelægning med skridhæmmende overflade 3-lags:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, påstrøet kvarts
Slibning efter behov
Udlægning af Hewikut Topcoat, påstrøning af naturkvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat, let nopret overflade

Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: Standard 2,0 – 4,0 mm

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter