Levnedsmiddelindustrien

Hvilket gulv passer til storkøkkener m.v.

Epoxy gulv i levnedsmiddelindustrien

Storkøkken, industrikøkken, restaurant, cafeteria, kølerum m.m. Vi har den rette gulvbelægning til levnedsmiddelindustrien og specielt til køkkener i offentlige institutioner, restauranter m.v.

For at lette den daglige rengøring og skabe en sikker arbejdsplads, så er en fugefri gulvløsning perfekt.

Der stilles store krav til gulve i levnedsmiddelindustrien:

  • De skal være sikre at bevæge sig rundt på
  • De skal holde til termiske chok
  • De skal være lette et gøre rent

Hygiejnen i top

Med et epoxy gulv får man en høj standard af gulvløsning, som tilgodeser ovenstående krav. Den fugefrie belægning sikrer, at skidt og snavs får sværere ved at samle sig i revner og sprækker og gør det hermed lettere at holde hygiejnen i top.

En skridhæmmende overflade

Spild fra produktionen i et køkken kan lægge sig som en hinde på gulvet. Det er derfor en god idé at vælge en gulvbelægning, som har en skridhæmmende overflade. Med et epoxy gulv kan man med kvarts i belægningen skabe en skridhæmmende overflade, som kan være med til at dæmme op for faldulykker i køkkenet.

Hvilken belægning skal man vælge?

Til storkøkkener anbefaler vi normalt et epoxy gulv af typen Colour Kvarts.

Det er en meget slidstærk gulvbelægning som har en modstandsdygtighed mod termiske chok, der begrænser sig til max. 70 grader.

Har man et område som er meget udsat for spild af kogende væsker fra vippe gryder, så anbefaler vi at disse områder, hvis ikke hele køkkenet, bliver belagt med en polyurethan PU Screed belægning, som er mere modstandsdygtig overfor termisk chok.

Ofte stillede spørgsmål

Støvbinder er en vandopløst epoxy som sprøjtes ud i et meget tyndt lag over et betonunderlag for at binde betonstøv til underlaget. En støvbinder er gennemsigtig. Der er ikke nogen nævneværdig slidstyrke i en støvbinder.

Typisk vil man lave epoxybelægninger oven på et underlag af beton. Epoxybelægning er en flydende fugefri belægning og derfor vil den løbe ned i eventuelle huller og revner.

Epoxybelægningen er ikke revneoverbyggende. Opstår der revner i undergulvet, så vil der også opstå revner i epoxybelægningen. Eventuelle revner i undergulvet kan lukkes med epoxymørtel inden man starter på selve belægningen.

Hvis underlaget består af andet materiale end beton, så er det en god idé, at kontakte en fagperson for en vurdering af om det er egnet til en epoxybelægning.

Den epoxy som vi bruger, er ikke tilsat opløsningsmidler. Det vil sige, at der ikke afgives farlige dampe under brug eller efter hærdning. Vores medarbejdere skal derfor ikke bære maske ved udførelse af epoxyarbejde.

Til gengæld kan epoxy godt fremkalde allergi og er derfor klassificeret som farlige stoffer. Allergi kan forekomme som eksem og derfor skal vores medarbejdere bl.a. have handsker på, når de arbejder med vores epoxyprodukter.

Prisen på et epoxygulv afspejles af mange forskellige faktorer såsom, antal m², hvilket system der bruges, om der er mange små rum eller store rum, undergulvets beskaffenhed m.m.

Derfor kan vi ikke angive priser på vores hjemmeside, men vi kan altid tilbyde en gratis vurdering af din gulvopgave. Vores konsulenter, som dækker hele landet, kører gerne ud og besigtiger det gulv, som der er tale om og herefter fremsender de et uforpligtende tilbud.

Det korte svar er ja, hvis man holder sig til at male med epoxy. Ønsker man de stærke gulvløsninger, som vi laver til industrien, værksteder m.m. så kræver det en erfaren gulvlægger. Disse gulvløsninger er bygget op i flere forskellige lag og meget ofte tilført kvartssand.

Det som oftest går galt er i selve blandingen af de to A og B komponenter. Enten laver man et forkert blandingsforhold eller så får man blandet for meget. Blander man mere end man kan nå at udlægge inden det begynder at hærde, så er det umuligt at lægge ud på gulvet.

Så det kræver erfarne gulvlæggere for at lave et ordentligt epoxy gulv.

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter