Polyurethangulv

Polyurethangulv er en stærk og fleksibel belægning

Hvad er polyurethan?

Polyurethan er, som epoxy, en hærdeplast, men her er bindemidlet så polyurethan. Polyurethan er mere fleksibel end epoxy og har derfor nogle andre egenskaber. Der er tale om to komponenter, polyurethan og en hærder.

Et polyurethangulv består af en base ”harpiks” og en hærder ”accellerator” som blandes i rette forhold og lægges ud som et fugefrit gulv.

Hvad er fordelene ved polyurethangulve?

Et polyurethangulv kan laves som en blød belægning eller en hård belægning. Den bløde belægning bruges ofte i gangarealer eller lokaler, hvor man ønsker en kombination af et gulv, som er stærkt, let at vedligeholde, har en god gangkomfort og en støjdæmpende virkning. Polyurethan er også mere varmebestandig end epoxy og kan bl.a. damprenses.

Polyurethangulve er fugefrie, ligesom epoxygulve og dette er blandt andet med til at gøre dem meget rengøringsvenlige. Specielt på hospitaler er der store fordele ved at lave et polyurethangulv i stedet for vinylgulve eller andre typer gulve med samlinger, som kan tiltrække snavs.

Den lange holdbarhed og det lave materialeforbrug betyder, at man kan opnå lavere livscyklusomkostninger i forhold til konkurrerende belægninger.

Fleksibiliteten i polyurethan gør det muligt at lave revneoverbyggende gulvbelægninger.

Blød polyurethan er lyddæmpende helt op til 20 db. Et trinlydsdæmpende polyurethangulv er derfor en perfekt gulvbelægning i områder med meget gangtrafik.

Vi bruger oftest polyurethan, som er udviklet af BASF. Deres MasterTop produkter er BREEAM-certificerede og optaget i DGNS’s navigator og kan hermed indgå i certificeret bæredygtigt byggeri, hvor man stiller krav til LEED, BREEAM eller DGNB.

Nedenfor ser du en grafisk fremstilling af opbygningen på Hewikut PU Screed. Den stærkeste gulvløsning du kan få til industrien med stor kemisk resistens og termiske egenskaber på helt op til 130° C ved en 9 mm. belægning.

Hvilke overflader er velegnet til Polyurethangulve?

Polyurethangulve er en flydende belægning og udføres næsten altid ovenpå et underlag af beton, men det kan også udføres på andre typer undergulve såsom træplader m.m. I forhold til epoxy har man lidt større spillerum med polyurethangulve. Vores konsulenter kan altid vurdere om undergulvet er egnet til at udføre polyurethanbelægning på.

Er polyurethan farligt?

Den polyurethan, som vi bruger til at lave gulvbelægninger med er opløsningsmiddelfri. Polyurethanplast kan fremkalde eksem ved hudkontakt og derfor skal vore gulvlæggere bære handsker ved udførelse af polyurethanbelægninger.

Vores polyurethanprodukter er emissionsfri og der udvikles ikke farlige gasser før eller efter hærdning.

Hvad er prisen på polyurethangulve?

Prisen på et polyurethangulv afspejles af mange forskellige faktorer såsom, antal m², hvilket system der bruges, om der er mange små rum eller store rum, undergulvets beskaffenhed m.m.

Derfor kan vi ikke angive priser på vores hjemmeside, men vi kan altid tilbyde en gratis vurdering af din gulvopgave. Vores konsulenter, som dækker hele landet, kører gerne ud og besigtiger det gulv, som der er tale om og herefter fremsender de et uforpligtende tilbud.

Oversigt over vores belægninger med polyurethan

  • Hewikut PU Screed – Det stærkeste fugefri gulv.
  • Hewikut Polyurethan Komfort – En blød polyurethan belægning.
  • Hewikut Polyurethan Komfort Plus – Ekstra trinlydsdæmpende gulvbelægning.
  • Hewikut P-dæk – En revneoverbygende belægning til P-huse.

Hvor udfører vi polyurethangulve?

Det korte svar er – i hele landet. Faktisk udfører vi også i udlandet.

Polyurethangulv – Jylland: Vores hovedafdeling ligger i Jylland. Kontakt vores sælgere som dækker Jylland og få et uforpligtende tilbud på polyurethanbelægning i Jylland.

Polyurethangulv – Fyn: Vores sælger på Fyn kan hjælpe dig med den rette polyurethanbelægning til din gulvopgave på Fyn.

Polyurethangulv – Sjælland: Fra vores afdeling i Brøndby på Sjælland står vores sælgere klar til at give dig et uforpligtende tilbud på polyurethanbelægning på Sjælland og øerne.

Du finder vores sælgere på vores kontaktside. Du kan også ringe på 7026 7667 eller benytte vores kontaktformular.

Få et uforpligtende opkald af vores konsulenter